Dit is een studio monitor

23 juli 2021, In: Studio
0

Heb jij al gehoord van een studio monitor? Het is een apparaat wat jouw studio naar een hoger niveau kan brengen. Het kan daarom een investering zijn waarmee je goede resultaten behaald. Zolang je maar weet wat je er allemaal mee kan. Ook moet je goed gaan kijken waar je de aankoop gaat doen. Er zijn namelijk veel specialisten te vinden, die andere modellen aanbieden. Een van de specialisten waar je terecht kunt, is I4 Studio. Maar wat moet je allemaal weten over deze monitoren en hoe kun je de apparaten optimaal benutten? Onderstaande informatie legt uit.

Een goede mix maken met een studio monitor
Een studio monitor wordt gebruikt om een betere frequentie bas toe te kunnen voegen aan de mix. Iedereen die naar muziek luistert, weet dat verschillende apparaten de bas vaak te hard of te zacht aangeven. In een professionele studie wil je er echter voor zorgen dat de juiste frequentie wordt bereikt voordat je de mix afmaakt en aanlevert aan de klanten. Door gebruik te maken van deze monitoren hoor je direct waar nog bijgeschaafd moet worden, zodat je de beste mix kunt maken en deze binnen een korte tijd aan jouw klanten kunt geven.

De merken van de monitoren bekijken
Een studio monitor kan in verschillende varianten komen. Je kunt namelijk gaan kijken naar simpele en uitgebreidere monitoren. Het is belangrijk dat je daarom eerst gaat kijken naar de verschillende merken en modellen. Je hebt wellicht al een bepaalde voorkeur voor een merk, omdat je hier goede verhalen over gehoord hebt. Het is dan belangrijk om hier de specificaties bij te gaan bekijken. Uiteindelijk wil je dat alle apparaten in jouw studio bij elkaar gaan passen en je het beste eindresultaat gaat verkrijgen. Alles moet daarom meegenomen worden in jouw keuze.

Specificaties die van belang zijn
Je kunt dan ook naar de specificaties van een afzonderlijk merk gaan kijken. Iedere studio monitor heeft iets unieks en kan jou weer wat anders brengen. Je moet daarom voor jezelf gaan bepalen aan welke specificaties je de meeste waarde hecht. Door bepaalde specificaties uit te lichten heb je minder zoekresultaten. Dit maakt het ook eenvoudiger voor jou om de zoektocht verder te doorstaan. Hoe minder zoekresultaten je hebt, hoe sneller een aankoop gedaan is. Jouw wensen zijn daarom belangrijk om jouw monitor in het bezit te krijgen en de werkzaamheden uit te voeren.

Advies vragen bij professionals
Uiteindelijk moet je alles voor jezelf op een rij blijven zetten en een keuze maken voor de beste studio monitor. Het zou kunnen zijn dat je er zelf niet uitkomt. In dit geval kun je advies opvragen bij I4studio. Deze kan aan de hand van jouw wensen en eisen een aantal monitoren vinden die hier het beste bij jou gaan passen. Al jouw vragen kunnen gesteld worden en de duidelijkheid helpt jou weer verder. De monitor wordt dan binnen een korte tijd bij jou geleverd en jij kunt beginnen met het mixen van de geluiden.

Er zijn nog geen berichten, plaats het eerste bericht!

Laat een berichtje achter

Edgy Linkjes


www.fashionchick.nl
www.asos.com
www.hm.com