Een koksbroek en koksbuis kopen, waar moet je op letten?

26 maart 2020, In: Geen categorie
0

Wanneer je in de keuken aan het werk bent of een horecaonderneming hebt is de keuze uit kokskleding vaak groot. Het kiezen van een geschikte koksbroek of koksbuis kan dan een lastige opgave zijn. Doordat kokskleding uit meerdere delen bestaat wordt het er namelijk niet makkelijker op. Alle verschillende onderdelen van de koksuitrusting hebben tenslotte ieder zijn eigen functie. In deze blog lees je daarom een aantal tips waar je op kunt letten bij het aanschaffen van een koksbroek, koksbuis en andere benodigdheden voor een kok.

Welke kledingstukken zijn er allemaal?

Binnen een horecaonderneming zijn er verschillende mensen aan het werk. Denk daarbij aan een ober, serveerster, barman of barvrouw, een kok, afwassers en ga zo maar door. Ieder heeft zijn eigen functie en aan de hand van kleding worden die bepaalde functies vaak nog beter uitgedrukt. Een serveerster zal bijvoorbeeld een nette blouse dragen, wanneer het eten wordt geserveerd bij de klant. Wanneer je kok bent wil je ook graag nette kleren aan, maar vooral ook erg praktisch voor in de keuken. Hieronder een aantal kledingstukken die geschikt zijn voor een kok.

– Een koksmuts voorkomt haren in maaltijden; – De halsdoek neemt zweet op tijdens het werken onder warme omstandigheden; – Een koksbuis beschermt je lichaam tijdens het werken in de keuken; – Een schort, korte sloof of lange sloof zorgen dat je broek wordt beschermd tegen spetters; – Met een koksdoek kun gebruiken voor bescherming tegen hete pannen en voor het afvegen van je handen; – De koksbroek beschermt net als de koksbuis je lichaam tijdens het werk; – Stevige schoenen zijn belangrijk tijdens het werken in de keuken, aangezien je vaak veel en lang staat.

Zoals je ziet heeft ieder kledingstuk of extra ‘’accessoire’’ zijn eigen functie. Ga voor jezelf na wat voor jou als kok fijn en prettig werkt en bepaal daarmee welke producten waardevol zijn om aan te schaffen.

Kokskleding kleuren

Het klinkt je vast bekend in de oren dat de meeste mensen zeggen dat je het beste kunt kiezen voor witte kokskleding. Daarom zie je vooral ook vaak een witte koksbroek of koksbuis in de keuken. Op witte kleding zie je snel vieze vlekken. Koks bereiden eten voor gasten en daarom is het belangrijk dat ze schone kleding dragen tijdens het koken.Tegenwoordig is er een ruime keuze in kleuren en stijlen kokskleding. De uitstraling van de kleding van de kok wordt steeds belangrijker. Daarom is de kleur wit zeker niet verplicht om te dragen, maar vaak dus vooral praktisch.

Kokskleding laten bedrukken

Om de kleding extra te laten opvallen kun je er ook voor kiezen om de kleding te laten bedrukken. Je kunt bijvoorbeeld het bedrijfslogo er op laat bedrukken of borduren. Het geeft extra professionaliteit toe aan de outfit en het valt tevens extra op. Want ook de kok is wel eens zichtbaar in een restaurant. Denk bijvoorbeeld maar aan een open keuken. Nu je weet wat de mogelijkheden zijn voor een koksbroek, koksbuis, muts en alle andere kledingstukken en accessoires is het aan jou waar de voorkeur ligt.

DEZE OUTFITS VIND JE VAST OOK LEUK
14 februari 2018

Park outfit

Geen categorie
LEES VERDER
4 juni 2019

Uitgelichte producten

Geen categorie
LEES VERDER
16 april 2015

Lente Briesje

Geen categorie
LEES VERDER
Er zijn nog geen berichten, plaats het eerste bericht!

Laat een berichtje achter

Edgy Linkjes


www.fashionchick.nl
www.asos.com
www.hm.com