Het uitzoeken van een winterjas die bij je past

7 februari 2018, In: Geen categorie
0

Het kan erg moeilijk zijn om een winterjas te vinden die praktisch is, er goed uit ziet, goed past én betaalbaar is. Dit komt deels doordat het weer in Nederland nooit echt optimaal is, waardoor je winterjas goed tegen regen en wind moet kunnen. Dit artikel zal je enkele tips geven om de winterjas te vinden die bij jou past.

Praktisch

In Nederland is regen gebruikelijk, daarbij is het dus noodzakelijk dat je een waterdichte winterjas hebt, je wilt niet door je jas heen alsnog kleddernat worden. Ook moet je winterjas goed tegen wind kunnen. Dit houdt in dat de mouwen van de winterjas niet te breed dienen te zijn. Dit zorgt er namelijk voor dat er bijvoorbeeld tijdens het fietsen koude lucht door je mouwen gaat, waarna het zich verspreid door je hele jas heen. Dit is ook het geval bij de nek. Daarom kan het verstandig zijn om een jas te kopen die tot je kin dichtgeritst kan worden.

Kleuren

De kleurentrend van winterjassen varieert constant, dus als je van plan bent een winterjas voor langere termijn te kopen is het verstandig om daarbij te kiezen voor een neutrale kleur zoals grijs, zwart, of wit. Het is natuurlijk altijd mogelijk om een gekleurde sjaal of iets dergelijks bij een neutrale jas te dragen om alsnog kleur aan je outfit toe te voegen.

Goedkoop

Een kwalitatieve winterjas is natuurlijk nooit ‘goedkoop’. Echter kan je de prijs wel verlagen door al vroeg te beginnen met de zoektocht. In de herfst zijn winterjassen namelijk meestal nog goedkoper dan in de winter. Ook kan je er voor kiezen om aan het begin van de lente (in de uitverkoop) een winterjas te kopen, maar dan duurt het nog een tijd voordat je er gebruik van kan maken. Het kopen van de goedkoopste jas is natuurlijk niet de manier om een goede jas te krijgen, dus wees niet bang om er wat extra voor te betalen.

Er zijn nog geen berichten, plaats het eerste bericht!

Laat een berichtje achter

Edgy Linkjes


www.fashionchick.nl
www.asos.com
www.hm.com